5 Instagram profila koji čuvaju divlje životinje

O

Ovo su najbolja mesta na internetu na kojima žive divlje životinje. Dajemo vam analogni putokaz u digitalni svet i, naravno, fantastične fotografije

Sigurno ste primetili mnogo Instagram naloga na kojima su zvezde životinje, a koji su dospeli na liste koje treba pratiti. A koliko god svi mi volimo pse u džemperima i mačke sa šeširima, Instagram nalozi divljih životinja predstavljaju pravo osveženje. 

Osim kvalitetnim postovima, prednost treba dati i onima koji svoje fotografije koriste za društveno dobro, očuvanje staništa ili širenje svesti o ugroženim vrstama.

Ovo su najbolji Instagram nalozi koji prate divlje životinje, a mi vam dajemo analogni putokaz za digitalni svet i fantastične fotografije.

@MatherPeter

Fotografija Petera Mathera je njegova ulaznica u divljinu i divlju avanturu. Njegova inspiracija bila je i još uvek jeste lepota Jukona i borba za zaštitu tamošnjih divljih područja. „Moja fotografija je kombinacija foto-novinarstva i likovne umetnosti. Nadam se da ću inspirisati ljude da istražuju na otvorenom i da očuvaju naše divlje životinje i divlje predele.“ Pa definitivno smo inspirisani. Jukon! Pratite Petera na Instagramu i posetite njegovu veb-stranicu www.petermather.com da biste saznali više.

@DavidDoubilet

David Doubilet je fotograf, govornik i autor National Geographica, a specijalnost su mu ekosistemi okeana i njihovo očuvanje. Njegov lični slogan je #GotoEdgeKeepGoing i uzmi bendžo. Specijalizovao se i za snimanje scena iznad i ispod površine najekstremnijih vodenih površina na našoj planeti. Pratite ga na Instagramu ili pročitajte više na njegovoj veb-stranici

www.daviddoubilet.com.

@EcologiProject

Kada studenti EPI odu na teren da bi se bavili naučnim i konzervatorskim radom u stvarnom svetu, mogu da vide neke od najlepših i najugroženijih životinja na svetu u njihovim prirodnim staništima. To je iskustvo koje menja život i usađuje osećaj da je moguće upravljati očuvanjem života na planeti i stvara narednu generaciju vođa konzervacije. Čaroban svet prirode pratite na Instagramu ili posetite veb-stranicu

www.ecologyproject.org.

@NatureTracking

Jonah Evans je ljubitelj svega divljeg, uključujući i životinje, a poznat je po tome što voli da prati tragove. Njegovi nalozi su veoma edukativni tako da ćete prateći njegov Instagram nalog naučiti mnogo neobičnih i fascinantnih podataka. Više o njegovom praćenju prirode možete saznati na njegovoj veb-stranici www. naturetracking.com.

@JoelSartore

Joel Sartore je fotograf, spiker, autor, nastavnik i 20-godišnji saradnik časopisa National Geographic. Njegova jednostavna misija jeste da dokumentuje ugrožene vrste i pejzaže kako bi prikazao svet vredan spasavanja. „Ludo je misliti da možemo da uništimo jednu vrstu i ekosistem a da ne utičemo na čovečanstvo. Kada spasavamo vrste, mi zapravo spasavamo sebe.“ Dobro rečeno, Joel. Pročitajte više o ovom čoveku i podržite njegovu misiju.

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1