SUPLEMENTI ZA LJUBIMCE

S

uplementi kao dodaci svakodnevnoj ishrani ljubimcu siguran su put za njegov zdrav i bezbrižan život

Ishrana ljubimaca, kao i kod ljudi, jeste važan faktor za njihov razvoj i zdrav život. Kvalitetna hrana za pse i mačke bogata je svim potrebnim nutritivnim elementima neophodnim za pravilan razvoj životinja. Ukoliko je sa vašim ljubimcem sve u redu, i on se normalno razvija i raste, to je potvrda da ste izabrali pravu vrstu hrane. Međutim, često se dešava da se u svakodnevnu ishranu psa ili mačke moraju uključiti i određeni suplementi, dodaci vitamina i minerala, kao podrška redovnoj ishrani, naravno uz konsultaciju sa vašim veterinarom. Za nas laike suplementi su zbir vitamina i amino-kiselina, a koliku ulogu mogu imati u razvoju – najčešće vam to pokaže život.
Ukratko, zahvaljujući jednom suplementu, glukozaminu, naše tada sedmomesečno štene bernskog planinskog psa izbeglo je veoma zahtevnu operaciju kukova, a zahvaljujući dobroj proceni iskusnih veterinara.

Do četvrtog meseca pas se normalno razvijao i rastao uz preporučenu vrhunsku hranu premijum kvaliteta, a onda je iznenada krenuo da uvrće zadnju levu nogu. Izgledalo je da ga ne boli, nije je štedeo, čak je i veselo trčao, ali njegovo čudno šepanje bilo je sve izraženije. Ono što vam prvo padne na pamet jeste da bi mogao biti problem sa kukovima jer su velike rase sklone takvim deformitetima. I pored činjenice da je štene bilo iz odličnog legla, sumnja je uvek prisutna. Posle nekoliko pregleda rendgenom uz totalnu anesteziju (što je samo po sebi već rizik) jedan od preporučenih veterinara predložio je da se uradi veoma zahtevna operacija kukova, uz obrazloženje da su najnovija mišljenja stručnjaka iz ove oblasti da to treba završiti do navršenog sedmog meseca. Mi smo praktično došli do te granice, a agonija je rasla iz dana u dan. Pre konačne odluke, rešili smo da se posavetujemo još sa nekoliko stručnjaka. Sreća da smo to uradili, nakon „konzilijarnog“ mišljenja zaključak je bio da kukovi nisu problem već prebrz rast velikog šteneta, čiji mišići nisu uspeli da isprate brz razvoj skeletnog sistema, a rešenje je bilo davati mu narednih meseci ozbiljne doze suplementa glukozamina koji je potpomogao pravilnom razvoju hrskavice i zglobova, uz podsticanje stvaranja kolagena i elastina. Već posle nekoliko nedelja rezultat je bio očigledan. Štene je polako ispravljalo šapu i danas, naš desetomesečni adolescent, berni,  hoda gracioznim hodom. Samo zahvaljujući ovom suplementu! Ono što smo takođe naučili ovom prilikom jeste da nikada odluke ne treba da donosite sami jer jedna od Google preporuka bila je da u ovoj situaciji treba davati veće količine kalcijuma, što je bilo potpuno pogrešno.

Dakle, suplementi su izuzetno važni kao dodatak ishrani kako kod beba tako i kod odraslih i starih jedinki. Na tržištu ih ima zaista dosta, a pravi izbor vitamina, minerala, proteina, masti i ugljenih hidrata preporučiće vam veterinar. Posebno su važni kada se koriste kao zamena za mleko za mladunce koji su prerano uzeti iz legla, a pomažu pravilnom razvoju mišića i kostiju. Osim u ishrani, suplementi se koriste i za negu ljubimaca i doprinese zdravoj i hidriranoj koži i dlaci.

Multivitaminske tablete za pse i vitaminska pasta za štence

Potpuna i dobro izbalansirana kombinacija vitamina i amino-kiselina važna je za podršku zdravog razvoja i otpornost štenaca i odraslih pasa na bolesti. Multivitaminske tablete za pse sadrže pet važnih vitamina. Vitamin A pomaže kod suvoće, skleroze i svraba, vitamin E pomaže u zaštiti od mnogih bolesti i poremećaja kao što su kardiovaskularna oboljenja, bolesti oka i neurološke bolesti, a koje nastaju kao posledica starosti ili stresa. Vitamin B9, folna kiselina, jeste vitamin posebno potreban psima tokom trudnoće. Vitamin B5, pantotenska kiselina, jeste antistres vitamin. Vitamin H, biotin, pomaže vašem psu da održi zdravu, čudesno sjajnu dlaku koja se ne linja.

Pasta za štence je dodatak hrani koji sadrži vitamine, L-karnitin, dikalcijum fosfat i MOS za podršku zdravom razvoju štenaca. Pruža dobro izbalansiranu kombinaciju vitamina vašem štenetu. L-karnitin pomaže vašolj ljupkoj kuci da razvije zdrave mišiće, a takođe pomaže telu da efikasno sagoreva masti. Dikalcijum fosfat – kalcijum i fosfor uključeni su u strukturu kostiju i zuba. Manan-oligosaharidi (MOS): doprinose uravnoteženoj populaciji bakterija u crevima (mikrobiom).

Šampon sa ekstratom aloe vere za pse i mačke

Šampon za čišćenje i hidrataciju kože i krzna mačke s pažljivo odabranim surfaktantima i aloe verom. Aloe vera štiti i vlaži kožu. Pomaže u uklanjanju crvenila i preteranog linjanja i problema sa suvom kožom. Uklanja slobodne radikale, jača ćelije i teksturu kože.

Šampon za pse pogodan je za pse duge i kratke dlake. Ekstraktom aloe vere i supstancama za čišćenje u formuli šampona neguje osetljivu kožu i dlaku pasa, dajući joj dodatnu snagu i sjaj. Njegova pH uravnotežena formula i efikasno hidratantno svojstvo održavaju kožu vlažnom i sprečava isušivanje.

Multivitaminska pasta za mačke i mačiće

VitaliCAT pasta, dodatak ishrani sa 11 vitamina i metioninom za podršku zdravog razvoja mačaka. Metionin pomaže u zaštiti bubrega, krzna i kože. Ca-D-Pantotenat je vitamin protiv stresa. Naši krzneni prijatelji ne mogu da se bore protiv infekcija ako ne dobiju dovoljnu količinu vitamina B5. Vitamin B2 pomaže u proizvodnji energije iz masti i doprinosi kvalitetu kože i krzna. VitaliCAT pasta sadrži taurin koji podržava funkciju očiju i srca, kao i biotin za pomoć u borbi protiv linjanja.

VitaliCat Junior je dodatak hrani koji sadrži vitamine, taurin, dikalcijum fosfat i MOS za podršku zdravom razvoju mačića. Obezbeđuje dobro izbalansiranu kombinaciju vitamina vašem mačetu.

Zamena za mleko za mačiće i štence

Pružajući sve potrebe za ishranom prerano odvojenih mačića, Bio Kitten sadrži sve neophodne vitamine i minerale, koji pomažu zdrav rast mišića i kostiju. Može se koristiti i kao dodatak ishrani trudnicama i dojiljama ili starim i slabim odraslim mačkama. Sadržaj laktoze je smanjen kako bi se sprečila dijareja.

Dodatak ishrani za vaše štene je precizno formulisan da odgovara majčinom mleku i podržava optimalan rast i razvoj vašeg krznenog prijatelja. Njegova uravnotežena formula sadrži proteine, vitamine, minerale i ulja. Sadržaj laktoze je smanjen kako bi se sprečila dijareja. Dakle, Bio PetActive Bio Puppy obezbeđuje zdravu i lako svarljivu ishranu za vašeg psa.

Šampon u prahu sa ruzmarinom i lavandom za pse i mačke

Bio-Magic Powder Shampoo je jednostavan za upotrebu, daje vitalnost krznu vašeg ljubimca i sprečava neprijatne mirise. Trenutno oživljava, raspetljava i podmlađuje lepu dlaku i upija neugodne naslage. Održava savršeno uravnotežen pH kože. Vrlo je jednostavan za upotrebu jer nije potrebna voda, neutrališe loše mirise krzna i ne sadrži boje, parabene, sintetičke parfeme i talk. Ekstrakti biljaka u svojoj formulaciji pomažu u uklanjanju problema sa  kožom i dlakom i pomažu u produženju zdravog rasta krzna. Idealan je za pse koji se teško peru, posebno tokom zimske sezone i za čišćenje šapa vašeg psa nakon svakodnevnih šetnji.

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1