Poznate ličnosti i njihovi neobični ljubimci!

K

o kaže da kućni ljubimac mora da bude pas, mačka, ribica ili papagaj? Predstavljamo vam poznate ličnosti koje su odabrale neobične životinje za kućnog ljubimca!

Poznate ličnosti imaju neobičan ukus kada je reč o kućnim ljubimcima, i to ne samo danas, već godinama. Možda nije uobičajeno da umesto psa ili mačke odaberete kokošku, jelena ili egzotičnu zmiju, ali svakako jeste zanimljivo, koliko kao činjenica, tako, verujemo, i kao svakodnevni život. Saznajte za koje ljubimce su se opredelili poznati slikar Salvador Dali, čuveni Elvis Prisli, glumica Dženifer Garner i drugi. Možda vas njihov izbor inspiriše pri izboru budućeg kućnog ljubimca!

Član popularne grupe Guns and Roses, čuveni Sleš oduvek je fan reptila, pa otud i ne čudi što je u njegovom domu nekoliko različitih egzotičnih zmija. Ponosni vlasnik deli fotografije svojih hladnokrvnih ljubimaca na Instagramu, razbijajući mit da zmije nisu za dom.

Prelepa Odri Hepbern je zbog uloge na filmu morala da se sprijatelji s preslatkim bambijem, a od nje se zahtevalo da malog bambija povede sa sobom kući kako bi njihova veza ojačala i kako bi se to jasnije videlo na filmu. Ubrzo je njihovo prijateljstvo postalo trajno, pa je tako mali bambi postao deo njenog života.

Poznata glumica i majka troje dece Dženifer Garner imala je nekoliko kokošaka kao kućne ljubimce tokom proteklih godina. Već poznata na društvenim mrežama, kokoška Redžina Džordž ima čak i povodac i ide sa Dženifer u šetnju na povocu gotovo kao pas. Nažalost, ona je uginula (prirodnom smrću) 2018. godine.

Ernest Hemingvej bio je možda poznat kao mačo muškarac, ali njegov izbor ljubimca pokazuje da je ipak imao izrazitu nežnu stranu. Naime, on je čuvao polidaktilne mačke, odnosno mačke sa šest umesto sa pet prstiju na šapama. Hemingvej nije imao jednu ili dve mačke, već dvadeset mačaka! Danas se ove mačke nazivaju po njihovom ponosnom vlasniku – Hemingvejeve mačke.

Ćerka Lajonela Ričija, Nikol Riči, još jedna je u nizu ljubiteMelaniljki kokošaka i pilića! Dizajnerka i glumica ima nekoliko svojih pilića i kokošaka koje je, takođe, ponosno promovisala na društvenim mrežama.

Možda nije toliko poznato kao njegova muzika da je Elvis Prisli bio ozbiljan ljubitelj životinja, što dokazuje i činjenica da je imao mnogo pasa, konja, ptica i šimpanzu po imenu Skejter. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je majmun uginuo od ciroze jetre.

Pevačica Majli Sajrus odlučila se za prase umesto za psa ili mačku. Uz to je dobila i PETA nagradu jer se zalaže za vegansku ishranu, ali i način života koji podrazumeva nekorišćenje životinjske kože i drugih proizvoda životinjskog porekla.

Majk Tajson, bokser za koga su govorili da se kreće kao leptir, a ubada kao osa, odlučio se za goluba, odnosno za golubove za kućne ljubimce. Zašto – pitate se? Kada je njegova ćerka tragično poginula, što je njemu jako teško palo, odlučio je da tu tešku emociju umesto u bes, okrene u pozitivnu emociju. Kako je kao mlad čuvao emocije, odlučio je da svoju tugu pretvori u ljubav prema pticama koje su ga odmalene činile srećnim.

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1