Оsam dog friendly evropskih planinskih hotela

D

a li volite da skijate? A da li razmišljate da povedete svog psa na skijanje? Smatrate li da bi bilo smešno videti psa kako se na skijama spušta niz stazu? Ukoliko odaberete neki od ovih hotela na poznatim snežnim destinacijama, slobodno možete povesti svog krznenog prijatelja na snežnu avanturu. Jer koliko god da ste ubeđeni da obožavate sneg, sačekajte da vaš četvoronožni prijatelj stane na snežni pokrivač. Sa više od 40.000 hotela u blizini poznatih skijališta

Sa više od 40.000 hotela u blizini poznatih skijališta, u kojima je vaš pas takođe dobrodošao, izbor odgovarajućeg može biti pravi izazov. Želimo da vam pomognemo u izboru, pa smo sastavili listu najboljih osam hotela koje vredi posetiti. Uverite se da li neko od ovih skijališta odgovara vašim snežnim fantazijama.

Das Rivus – Austrija  

Smešten u okrugu Salcburga u Austriji, ovaj hotel nudi jednostavan pristup najvećem skijalištu u državi – Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunnu. Žičara koja vodi vas i vašu avanturističku porodicu na vrh planine nalazi se samo na 50 metara od vrata hotela sa njegove zadnje strane. Naravno, skijaška avantura nije potpuna bez četvoronožnog pratioca. Kućni ljubimci su dobrodošli uz doplatu od 15 evra po danu. Neophodno je da obavestite zaposlene u hotelu prilikom rezervacije da ćete ih posetiti sa svojim krznenim prijateljem. I vaši kućni ljubimci dobiće ćebe, peškire, kao i korpu za spavanje. Na licu mesta možete  obezbediti činije za hranu i vodu, te ne morate da brinete da li ste ostavili dovoljno prostora u prtljagu za potrebe vašeg ljubimca. Imajte na umu da u Austriji psi moraju biti na povocu prilikom izlaska napolje, te se pobrinite da je pas u vašoj blizini kada je van sobe.

Apartments & Rooms Vila Ana – Slovenija

Slovenija možda ne zvuči kao najidealnije mesto za ekstremne sportove, ali ne dozvolite da vas to obeshrabri i izaberite ovaj intimni smeštaj sa tri zvezdice na Bledu. Smešten u okviru alpskog odmarališta, gosti Vile Ana mogu uživati u zadivljujućim pejzažima i mirnoj atmosferi iako su i dalje u srcu grada. Objekat je udaljen samo dva kilometra od planine Straže, gde gosti različitih godina mogu da uživaju na ski-stazama. Vlasnici Vile Ana razumeće ako odlučite da ponesete i vaše sopstveno termo-ćebence. Upravo zato, ovaj smeštaj je idealan za kućne ljubimce koji odlično greju u hladnim zimskim noćima. Za osam evra po noćenju, možete povesti i dva psa sa sobom. Ukoliko više volite mačke, možete i njih ovde smestiti. Psi i mačke su dobrodošli na ovom imanju, međutim, imajte na umu da ih uvek morate držati na povocu, te da gosti moraju pomno da paze na svoje krznene prijatelje.

Hotel Bristol – Švajcarska

Boravak u hotelu Bristol u Sas-Feu (Saas-Fee) u Švajcarskoj izgleda tako kao da se šetate unutar snežne kugle. Ovaj objekat sa akcentom na enterijeru od drveta stvara ugodni osećaj usred snežnog belila. Smešten na jugu Švajcarske, u blizini italijanske granice, hotel Bristol nalazi se u podnožju skijališta, gde vam je potrebno manje od jednog minuta peške da dođete do ski-žičara. Ovaj objekat takođe nudi gostima i ski- pas pakete koji zavise od dužine boravka. Zagarantovan sneg 365 dana u godini govori da su ove staze uvek u savršenom stanju za goste koji se odluče za posetu van sezone praznika. Pitate se da li je potrebno povesti  štene na put? Hotel Bristol je savršen hotel za smeštaj vašeg psa ili mačke tokom zimovanja. Za 10 evra po noćenju možete povesti do dva kućna ljubimca. Nemojte se opterećivati ako zaboravite da ponesete povodac za psa. Domaćini će vam će vam ga sa zadovoljstvom obezbediti, kao i činije za vodu i hranu, i kesice, kako bi sneg iza njega ostao i dalje čist i beo.

Alledolomiti Boutique Lake Hotel – Italija

Šta bi moglo biti romantičnije od boravka u hotelu Alledolomiti Boutique Lake u Italiji? Smeštena u podnožju Dolomita u Trentinu, ova zimska zemlja čuda sa četiri zvezdice udaljena je nekoliko minuta od ski-lifta Molveno-Pradel. Gosti ovog hotela dobijaju i Molveno karticu koja nudi 20–50 odsto popusta na ski-pas, kao i popust na druge rekreativne aktivnosti. Još jedna pogodnost jeste ta što ste udaljeni samo četiri kilometra od skijališta Andalo sa dobro uređenim ski- stazama, te je ova destinacija idealna za ljubitelje skijanja. Ovaj hotel takođe nudi i apartmane za medeni mesec, a baš kao što bi svako poželeo za svoj poseban dan – jeste da i vaši ljubimci budu sa vama. Hotel Alledolomiti omogućava kućnim ljubimcima da vam se pridruže u ovoj posebnoj prilici. Za pet evra po noćenju, svi gosti mogu dovesti do dva kućna ljubimca kako bi uživali na mirnom obronku planine.

Hôtel La Sivolière – Francuska

Ima nešto u snežnim padavinama u Francuskoj što boravak u ovom luksuznom hotelu sa pet zvezdica čini neodoljivim. U blizini ovog zimskog rizorta nalaze se četiri skijališta, a dva apartmana ovog hotela imaju najbliži pristup ski-stazama, tako što se gosti mogu na skijama lako spustiti iz svoje sobe do žičare. Dozvolite da vas praškasti beli sneg, kao i kilometri dugih staza izvuku iz plišanih toplih ćebadi u koje ste se umotali prethodne noći. Za 55 evra po noćenju, do dva kućna ljubimca su dozvoljena u svakoj sobi, gde će vaš krzneni prijatelj dobiti ćebence i hranu. Samo obavestite objekat prilikom rezervacije i vaš pas će moći zajedno sa vama da uživa u tretmanu sa pet zvezdica. Takođe, na raspolaganju su vam i besplatne šetnje, kao i usluge čuvanja pasa. Povoci za pse, činije za vodu i hranu, kao i kesice za otpatke, mogu se dobiti besplatno u hotelu.

Apartmany Tania – Slovačka

Postoji veliki broj skijališta u blizini ovog skijališta pogodnog za pse, koji se nalazi u mestu Zavažna Poruba u Slovačkoj. Gostima naprednog i početničkog nivoa sigurno će se dopasti ovo neobično mesto. U blizini se nalazi i Jasna – Chopok Slovakia Liptov, kao i najveći zimski rezort u istočnoj Evropi. Ovde je dostupno i noćno skijanje. Što se tiče smeštaja, dva psa mogu doći i pridružiti se snežnoj zabavi za samo tri evra po noćenju uz dodatak od 10 evra depozita, u slučaju štete. Mačke su takođe dobrodošle, a postoje i zone u kojima nije neophodno da vaš pas bude vezan na povocu, tako da može slobodno da luta dok se vi opuštate i udišete zimski vazduh. Nakon provedenih nekoliko dana u ovom smeštaju, sigurni smo da ćete poželeti da produžite svoj boravak.

Kurshale – Rusija

Ruske zime poznate su po obilnim snežnim danima. Ukoliko tamo provodite vreme tokom cele godine, verovatno niste oduševljeni ovakvom vremenskom prognozom, međutim, ukoliko dolazite u Rusiju na odmor, mnogo snega upravo je ono čemu se nadate. Hotel Kurshale u Kurovu, u Rusiji, jeste odmaralište u neposrednoj blizini skijališta. Ski-lift Sorochany udaljen je od smeštaja pet kilometara, a skijalište Park Yakhroma Ski Resort je još bliže. Za samo tri evra po noćenju vi i vaš krzneni pratilac dobrodošli ste da odsednete u ovom hotelu. Samo je neophodno da obavestite hotel prilikom rezervacije. Takođe, pripremite i povodac jer se u okviru ovog rizorta psi ne mogu kretati slobodno.

Princess Boutique – Rumunija

Rumunija obiluje zadivljujućim planinskim pejzažima, a zima pretvara prekrasni predeo u više od slikovitog pogleda. Kada sneg počne da veje, rumunske planine postaju savršeno tlo za skijanje i snoubording. Kada boravite u Princess Boutique, u savršenoj ste poziciji da naučite da skijate, uživate u snoubordingu, motornim sankama, kao i paraglajdingu. Posebna ponuda koja se nudi tokom cele godine jeste smeštaj za kućne ljubimce. Bez dodatne naknade, gosti mogu dovesti dva psa, pod uslovom da su prethodno obavestili hotel. I mačke su dobrodošle u ovaj udobni boutique hotel. Spakujte svog psa i uživajte zajedno u ovoj zimskoj oazi idealnoj za bekstvo.  

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1