Upomoć! Potreban mi je pouzdan dogisiter!

I

pre nego što ste se odlučili da uzmete psa, sigurno ste se zapitali šta ćete sa njim ako morate da otputujete na nedelju dana ili čak na duže. Pronalaženje savršene osobe ili ustanove kojoj možete poveriti svog psa od vitalnog je značaja za njegovo blagostanje, kao i za vaš duševni mir

U odabiru osobe za čuvanje vašeg ljubimca prvo treba da razmotrite koji scenario je najprikladniji za vašeg psa. Starije pse, mladu štenad, pse sa zdravstvenim problemima ili one koji su uplašeni ili nisu dobro socijalizovani najbolje je ostaviti u svom kućnom okruženju s profesionalnim čuvarom kućnih ljubimaca ili s pouzdanim, iskusnim prijateljem ili rođakom koji im je poznat – bilo u vašem, bilo u njihovom domu.

Pozovite dogisitera u svoj dom da ga upoznate sa vašim psom i provedete ga kroz dnevnu rutinu. Idite u kratku šetnju i proverite sve komande, nedostatke u ponašanju ili probleme koje ta osoba treba da zna

Međutim, ako je vaš pas zdrav, aktivan i društven, imate dodatnu opciju smeštaja.

Odličan resurs za pronalaženje preporuka u bilo kojoj kategoriji jeste da pitate svog veterinara ili trenera. Takođe, možete objaviti ovaj zahtev na društvenim mrežama, ili u grupama, ili se pak raspitati u komšiluku. Pažljivo pročitajte sve date informacije o svakom kandidatu da biste suzili svoju listu. Sledeći saveti vam mogu pomoći da preduzmete dalje korake kako biste osigurali svom ljubimcu dobrog dogisitera:

Važne stavke za pronalaženje osobe za čuvanje psa:

  • Počnite telefonskim pozivom. Jednostavan razgovor može vam otkriti mnogo o kvalifikacijama i ličnosti potencijalnog čuvara kućnih ljubimaca i da li ćete se osećati prijatno da ga dovedete u svoj dom. Razgovarajte o njegovom iskustvu, obuci, referencama i profesionalnim vezama. Pitajte koliko će vremena provoditi sa vašim psom svaki dan. Poželjna je dadilja koja daje pismeni ugovor o usluzi i upitnik da sazna detalje o vašem psu. U idealnom slučaju trebalo bi da bude obučena za pružanje prve pomoći kućnim ljubimcima.
  • Organizujte posetu. Pozovite dogisitera u svoj dom da ga upoznate sa vašim psom i provedete ga kroz dnevnu rutinu. Idite u kratku šetnju i proverite sve komande, nedostatke u ponašanju ili probleme koje ova osoba treba da zna. Pregledajte raspored hranjenja i izvođenja psa, kućna pravila i igre/aktivnosti u kojima pas uživa. Što više možete da pokažete kako da održite doslednost u rutini vašeg psa, veće su šanse da će mu biti prijatno dok ste odsutni. Ne zaboravite da pregledate kućnu logistiku kao što su brave, kapija, alarm itd. Na kraju, porazgovarajte o vašim očekivanjima. Dobar čuvar bi trebalo rado da šalje dnevne izveštaje i fotografije, ukoliko to želite.
  • Organizujte se pre putovanja. Proverite da li je ogrlica vašeg psa i ID oznaka bezbedna. Pripremite detaljna pisana uputstva i uključite svoj plan puta, kontakte za hitne slučajeve, informacije o veterinaru i detalje o mikročipu. Uverite se da imate adekvatne zalihe hrane za pse, lekova i neophodne potrepštine, kao što su pojas za automobil ili nosač ukoliko će angažovana osoba voziti vašeg psa. Odličan izbor za putnu opremu u automobilu su Sleepipod uprtači i nosači, koji su sertifikovani na istom standardnom setu za bezbednosna sedišta za decu. Potvrdite sa dadiljom tačno vreme kada će početi i završiti svoje usluge, obezbeđujući vaš siguran dolazak kući.

Imajte rezervni plan. Dogovorite se da vam prijatelj ili komšija budu podrška za hitne slučajeve ako dogisiter ima neočekivanu hitnu situaciju.

IZBOR pansiona

  • Intervjuišite osoblje. Da li objekat vode iskusni profesionalci za pse? Pitajte o obuci i veštinama zaposlenih, uključujući i to da li su obučeni za prvu pomoć za kućne ljubimce.
  • Očekujte visoke standarde. Da bi se osiguralo da su prijateljski raspoloženi, zdravi i socijalizovani, zaposleni u hotelu za pse želeće da se sastanu sa vašim psom pre nego što ga smeste. Trebalo bi da postoji potreban dokaz o najnovijim vakcinama, a vi bi trebalo da pružite informacije o istoriji bolesti vašeg psa, o tome šta voli i ne voli itd.
  • Saznajte njihovu bezbednosnu politiku. Da li je neko na licu mesta 24 sata dnevno u hitnim slučajevima? Koje su procedure ako se vaš pas razboli ili povredi? Svaki član osoblja treba spremno da odgovori na osnovna bezbednosna pitanja.
  • Posmatrajte terene i površine za igru. Mnogi psi nemaju iskustva sa veštačkom travom, betonom, šljunkom ili drugim površinama i mogu imati poteškoća da se olakšaju u određenom prostoru.

Pitajte o igri i rutini vežbanja. Koliko igre/vežbe će vaš pas imati dnevno? Ako je objekat „bez kaveza“ ili ima grupnu igru, da li se stalno nadgleda? Ukoliko će vaš pas biti u privatnoj odgajivačnici, koliko će vremena dnevno provoditi van nje? Hoće li biti igranja jedan na jedan? Koliko će trajati dnevne šetnje?

  • Organizujte probnu posetu. Zakažite datum kada ćete ostaviti svog psa na kratak period pre vašeg putovanja kako biste mu omogućili da se upozna sa objektom.
  • Snabdejte hranom svog psa. Održavanje vašeg psa na redovnoj ishrani pomoći će vam da izbegne bilo kakve probavne smetnje.
  • Informišite se o politici odlaska i preuzimanja vašeg psa. Poslednja stvar koju želite jesu bilo kakva iznenađenja na dan vašeg odlaska ili po dolasku koja bi mogla odložiti preuzimanje vašeg psa.

Konačno, provedite bezbedno i prijatno putovanje, znajući da će najbolji deo biti povratak kući i susret sa vašim psom.

Pozovite dogisitera u svoj dom da ga upoznate sa vašim psom i provedete ga kroz dnevnu rutinu. Idite u kratku šetnju i proverite sve komande, nedostatke u ponašanju ili probleme koje ta osoba treba da zna

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1