Internet Zvezda: Gary the Cat

O

vaj neustrašiv mačak prati svog drugara u svim avanturama napolju

Čuli ste za pse avanturiste, ali šta je s mačkama koje uživaju u avanturama? Upoznajte Garija, mačka avanturistu koji prati Džejmsa Isthama. Hiljade njegovih fanova na socijalnim mrežama znaju ga kao Gary The Cat, ljupko mače koje pravi društvo svom ljudskom partneru u brojnim izazovima napolju poput pešačenja, vožnji u kajaku te skijanju kroz spektakularne divlje predele.

Najbolje avanture dele se s obožavaocima

Nakon što ga je pre šest godina usvojio iz “Calgary Human Society”, Džejms i njegov partner brzo su shvatili da njihov novi prijatelj nikako nije zadovoljan životom kućne mačke. ”Stalno je pokušavao da pobegne iz kuće”, kaže Džejms. ”Doneli smo odluku da ukoliko želi da bude napolju, moramo mu to omogućiti”. Krenuli smo polako, zajedno smo sedeli na stepenicama dok je bio na povocu. Kasnije smo krenuli na duže izlete – prvo po dvorištu, zatim u obližnjem parku, a potom i u kraću šetnju. Pošto su i Gari i Džejms obožavali da borave napolju, ubrzo su krenuli i u ozbiljnije avanture.

”Pešačimo, veslamo, skijamo zajedno preko kanadskih padina”, kaže Džejms. Gari provodi dosta vremena na mojim ramenima dok pešačimo ili skijamo zajedno. Uglavnom nosim ga dok se penjemo ka vrhu, a on se sam spušta”. Dok su na vodi, Gari se opušta na Džejmsovom kajaku s pojasom za spasavanje i obožava da se sunča.  Jedna od njegovih omiljenih stvari dok veslamo jeste da drema”.

 

Zvezda društvenih mreža

Garijeva popularnost na društvenim mrežama nije bila planirana, kaže Džejms.

”Počeo sam da postavljam fotografije na njegovom nalogu na Instagramu zato što ima malo fotografija mačaka koje se inače razmenjuju među prijateljima. Gari se nekako probio i sada ima mnogobrojne pratioce. Zapravo, ima oko 400.000 pratilaca na Instagramu i skoro 250.000 na Tik-Toku (greatgramsofgary).

”Lepo je kada možete da nasmejete ljude, posebno tokom ovih dana kada su vesti uglavnom depresivne”, kaže Džejms. I kako su i ovo leto proveli zajedno u penjanju i vožnji kajaka, možete da uživate u mnogobrojnim fotografijama i video-snimcima koji će vas nasmejati do suza.

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1