Pet najboljih Instagram profila o divljim životinjama

S

igurno ste primetili mnogo Instagram naloga koji se bave životinjama i odgovarajuće liste koje treba pratiti. Ali koliko god svi mi volimo pse u džemperima i mačke sa šeširima, Instagram nalozi divljih životinja predstavljaju pravo osveženje. Osim kvalitetnih postova, prednost treba dati i onima koji takođe koriste svoju fotografiju za društveno dobro, očuvanje staništa ili širenje svesti o ugroženim vrstama.

NAJBOLJI INSTAGRAMERI ZA DIVLJE ŽIVOTINJE

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by David Doubilet (@daviddoubilet)

David Doubilet je fotograf, govornik i autor National Geographica koji je specijalizovan za ekosisteme okeana i njihovo očuvanje. Njegov lični slogan je #GotoEdgeKeepGoing i uzmi bendžo. Specijalizovan je za snimanje scena iznad i ispod površine najekstremnijih vodenih površina na našoj planeti. Pratite ga na Instagramu ili pročitajte više na njegovoj veb-stranici.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jonah Evans (@naturetracking)

Jonah Evans je ljubitelj svega divljeg, uključujući i životinje, a poznat je po tome što voli da prati tragove. Njegovi nalozi su veoma edukativni tako da ćete prateći njegov Instagram nalog, naučiti dosta neobičnih i fascinantnih podataka. Više o Joninom poimanju prirode možete saznati na njegovoj veb-stranici.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Joel Sartore- Photo Ark (@joelsartore)

Joel Sartore je fotograf, govornik, autor, nastavnik i 20-godišnji saradnik časopisa National Geographic. Njegova jednostavna misija je da dokumentuje ugrožene vrste i pejzaže kako bi prikazao svet koji je vredan spasavanja. Prema njegovim rečima, „Ludo je misliti da možemo da uništimo jednu vrstu i ekosistem za drugim i da ne utičemo na čovečanstvo. Kada spasavamo vrste, mi zapravo spasavamo sebe.“ Dobro rečeno, Joel. Pročitajte više o njemu i podržite njegovu misiju.

Fotografija Petera Mathera je njegova ulaznica u divljinu i njenu avanturu. Njegova inspiracija je bila i još uvek jeste lepota Jukona i borba za zaštitu njegovih divljih područja. „Moja fotografija je kombinacija foto-novinarstva i likovne umetnosti. Nadam se da ću inspirisati ljude da istražuju na otvorenom i da očuvaju naše divlje životinje i divlje predele.“ Pa, definitivno smo inspirisani. Jukon! Pratite Petera na Instagramu i posetite njegovu veb-stranicu da biste saznali više.

Kada studenti  EPI-ja odu na teren da bi se bavili naučnim i konzervatorskim radom u stvarnom svetu, oni mogu da vide neke od najlepših i najugroženijih životinja na svetu u njihovim prirodnim staništima. To je iskustvo koje menja život i usađuje osećaj upravljanja očuvanjem i stvara sledeću generaciju vođa konzervacije. Čaroban svet prirode pratite na Instagramu ili posetite veb-stranicu.

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1