Modni dizajneri i njihove pseće muze (2. Deo)

N

eki od najvećih modnih dizajnera našeg vremena ne samo da dovode svoje pse u modne ateljee i dozvoljavaju im da trče okolo tokom probe nego su i dizajnirali komade u svojim kolekcijama inspirisane njima. Evo nekih od naših omiljenih modnih dizajnera čiji psi nisu bili samo pratioci već i muze

Nevil i Mark Džejkobs

Mark Džejkobs toliko voli svog bul-terijera da ste nekada davno mogli kupiti Marc bi Marc Jacobs mokasine sa Nevilovim likom. Nevil je glavna zvezda Instagrama i može se videti na sedištu Džejkobsovog privatnog aviona. Kao i njegov vlasnik, on je pas koji voli zabavu; mnoge njegove objave na Instagramu prikazuju ga s nekim od njegovih prijatelja pasa, koji su zanimljivi isto tako kao i on. (Ima i neke poznate prijatelje među ljudima, poput Karli Klos). Nevil je takva ikona da je postigao ono što svaka superzvezda radi u najboljim godinama: objavio je memoare pod nazivom Nevil Džejkobs: Ja sam Markov pas. Nevil je takođe aktivista – on je portparol projekta Sato, koji spasava pse u Portoriku.

Bivši kreativni direktor kuće Louis Vuitton  planirao je da lansira liniju džempera za pse pod etiketom Bark Jacobs. „Ako donosi uspeh, odlično. Ako ne, odustaćemo od toga i uradićemo nešto drugačije“, rekao je Mark. (Nije išlo.) Ukoliko ne možete da kupite džempere za pse Marka Džejkobsa, možete pronaći imitaciju Nevilovih sportskih dukseva.

Oskar de la Renta bio je veliki ljubitelj pasa

Fernando Garsija i Laura Kim su talentovani i harizmatični kreativni direktori brenda Oscar de la Renta. Oni su nasledili svog šefa, pokojnog američkog modnog dizajnera, koji je obukao neke od najpoznatijih žena na svetu i sam bio odani ljubitelj pasa. Nedavno su kreirali za Sandru Bulok i njenog psa Svitija povodom dodele Zlatnog globusa. Sviti je nosila upečatljivu mašnu koja je pristajala Sandrinoj haljini sa cvetovima nevena. U stvari, često možete videti pse kako trče po Fernandovom i Laurinom ateljeu, a čak možete kupiti i džempere za pse pod njihovom drugom etiketom – Monse. Celokupni bruto prihod od njihove kolekcije za pse ide organizacijama za spasavanje životinja.

I Oskar de la Renta je takođe uradio kolekciju za pse. Godine 2014, neposredno pre smrti, slavni dizajner kreirao je prvu kolekciju elegantnih kaputa za pse. I oni su definitivno postali deo istorije mode za pse.

TOP
Broj 4
Broj 2
Broj 1